A RECEITA
Nestes días de confinamento non é raro que fagamos as nosas filigranas na cociña e probamos a cociñar este ou aquel prato. Importante a receita claro.
Hoxe propóñovos que elaboredes unha receita dese prato, dese doce...que vos gusta moito, ou que é posible que fixerades estes días.
Para elaborar a receita hai que seguir uns pasos:
1. Nome da receita
2. Ingredientes (cantidade)
3. Elaboración (paso a paso a paso)
Un exemplo:
Tortilla de patacas ao estilo de Betanzos
INGREDIENTES
- 10 ovos
- 1 kg de patacas da zona de Betanzos
- Aceite de oliva
- Sal
Elaboración
O
característico desta tortilla, para algúns chamada «ao xeito
galaico», é que resulta moi zumarenta, para o que se debe facer a
tortilla do seguinte xeito: primeiro, mondar as patacas e cortalas en
láminas moi finas, salgalas lixeiramente e fritilas en abundante
aceite. Mentres, bátense os ovos ata conseguir que queden esponxosos
e dáselles o punto de sal. Cando xa estean ben douradas as patacas,
escórrense ben. A seguir, engádenselles aos ovos batidos. Déixase
repousar a mestura durante un tempo e comézase a facer a tortilla na
tixola axeitada, simplemente untada cun pouco aceite. Logo de medio
minuto, dámoslle a volta e deixamos que calle polo outro lado. A
continuación, retirámola do lume e xa podemos servila e gorentala.
Agora tócache a ti. Elixe receita e escríbea.. Se queres podes mandar foto do prato.
Eviar a cachiso@gmail.com.
No hay comentarios:
Publicar un comentario